דומיין
החוקים וזכויות הקניין של הדומיין : כיצד לשמור על שם הדומיין בבטיחות מרבית , בקלות ובמחיר סביר, אלו הם חוקי רכישתו של הדומיין וזכויותיו של הקניין ,שחייבים לעבוד לפיהם :
-
אתה יכול להזמין דומיין והסיומת שלו לפי סוג האתר.
-
כשאתה בוחר דומיין יש לשים לב שלא צריך להיות שמור עבור מישהו אחר . זה חייב להיות לא קיים או שאינו שמור למישהו , על מנת לרכוש אותו .
-
הכי חשוב זה לבחור את שם הדומיין המתאים עבור האתר שלך, על מנת שלא להגיע למצב אשר בו תגלה שהדומיין שבחרת אינו הולם , ותמצא את עצמך משנה אותו , דבר זה גורם לך לאבד את החברים והמבקרים שבטח עבדת המון להשיג אותם – וזו תהיה מכה רצינית .
האם החברה המארחת יכולה למכור את האתר?
היא כן יכולה למכור את האתר כולו אם הדומיין נרכש מחברת האירוח עצמה , אפילו אם הוא רשום בשמך ויש לך את לוח הבקרה .אך במידה והדומיין שמור על ידי חברה שנייה אשר עסקה בניית אתרים הם לא יכולים למכור את הדומיין משום שאין להם את הנתונים ללוח הבקרה שלו , אבל הם יכולים למכור את מסד הנתונים של האתר.
טיפים .. כדי להימנע מכך:
-
– חפשו חברת אירוח או אחסון אתרים שיש לה מוניטין מכובד ומוכרת
-
– תזמינו את שם הדומיין מחברה אמינה ותתרחקו מהזמנת אחסון מאותה חברה –
-
-תשמרו את הסיסמאות של לוחות הבקרה, אירוח הדומיין ועוד , לא למסור אותם לאף אחד.
-
– במידה והאתר גדול ופופולרי, או רעיון לתוכניות חדשות ומיוחדות, וכו '.. עדיף לבקר את משרד חברת האחסון וכתיבת חוזה ע"י אחד מעורכי הדין , המתמחים בנושא חוקי אינטרנט .. בכדי למנוע מניפולציה של הדברים האלה.
למרבה הצער ; ואחרי שנים של גישה לאינטרנט , עדיין יש מנהלי אתרים רבים ורשתות הנופלים לתוך אותה בעיה של אובדן שם הדומיין . הם לא יוכלו לקבל אותו בחזרה אחרי שמאבדים אותו, וגם לא יהיה ניתן להעבירו משרת מארח אחד לאחר.
דבר זה – לא תלוי בתחום המוסרי כפי שהוא תלוי במוניטין של החברה, ושום חברה לא רוצה שמועות בנושא כזה .. אשר תהיה פגיעה חמורה בעסקי החברה כולה.
אבל אנחנו בתור משתמשים חדשים איננו יודעים מה ההבדל בין חברה טובה לחברה רעה ..
נושאים קשורים :